Ondanks de coronapandemie die maar voort blijft woekeren, heeft Stichting Het Vergeten Kind hun programma Heppie Vakanties & Weekends gelukkig wel voort kunnen zetten. In 2021 hebben wij een donatie gedaan voor dit programma en daar is een mooie vakantieweek in Mierlo van georganiseerd.

De scholen hadden hun deuren gesloten voor de vakantie, maar die van Heppie Hotel in Mierlo ware geopend voor de Heppie Vakanties van Stichting Het Vergeten Kind. Alle kinderen van hun doelgroep kunnen zo’n vakantie erg goed gebruiken. Het gaat om kinderen uit één-oudergezinnen en pleeggezinnen, kinderen die op jonge leeftijd al te maken hebben gehad met (huiselijk) geweld en kinderen die door hun ADHD, autisme, of hoog- of laagbegaafdheid minder makkelijk contact kunnen maken met leeftijdsgenoten.

Een van de kinderen was R. Een jongen van 12 jaar en de een na jongste uit een gezin met negen kinderen. Zijn vader is overleden en thuis zijn er regelmatig spanningen. R. vertelde aan een hulpverlener dat hij nog nooit op vakantie is geweest, waarop zij hem aanmeldde voor deze Heppie-vakantie. Voor de vrijwilligers was duidelijk zichtbaar dat R. heel veel dingen voor het eerst in zijn leven meemaakte deze week. Zo had hij nog nooit een kampvuur gezien en was hij duidelijk niet gewend aan drie maaltijden per dag. Voor hem was al bijzonder dat hij een appel mocht pakken wanneer hij daar zin in had.

Feestweek

Gelukkig staat zo’n vakantieweek bol van leuke activiteiten, zodat de kinderen hun zorgen even opzij kunnen zetten. Op maandagochtend tussen 10.00 uur en 11.00 uur arriveren de kinderen. Voor velen was dit de eerste Heppie-vakantie, dus er waren veel gespannen gezichten bij aankomst. Het ijs was echter al snel gebroken na de gezellige openingskring waarin werd afgesproken om er met zijn allen een mooie week van te maken.

En een mooie week werd het! Voor de meeste waren de hoogtepunten het mountainbiken, het lasergamen en de bonte avond met leuke optredens van verschillende kinderen.

Het Vergeten Kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *